Nieuws - Accordeonorkest Losser

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nieuws

Het laatste nieuws

Dit jaar viert de vereniging zijn 10-jarig bestaan en heeft om die reden een mooi programma samengesteld voor haar jaarlijkse concert op zaterdag 29 oktober. Naast licht klassiek worden ook rustige popsongs ten gehore gebracht en natuurlijk zoals ieder jaar een geweldig orkeststuk - dit jaar "Auf einem Persische Markt" - een ruim 6,5 minuut durend stuk uit 1000 en 1 nacht over kaliefen en perzische prinsessen van de componist Albert W. Ketèlbey in een arrangement van Rudolf Würthner met bijbehorende beelden.
Daarnaast worden op speciaal verzoek van de muzikanten twee stukken herhaald die al eens eerder gespeeld zijn nl. "Concerto d'Amore" die op het programma heeft gestaan in 2009 en "La Storia" ook al gespeeld in 2013. Twee stukken van de bekende componist Jacob de Haan die het beluisteren zeker waard zijn.

Op donderdag 8 november zijn we gestart met een B-orkest. Reeds 9 accordeonspelers en twee keyboarders zijn hier mee begonnen en het lijkt er op dat ze er samen veel plezier in hebben
Iedere donderdag van 18.45 tot 19.45 uur in de muziekschool te Losser zetten ze hun beste beentje voor om in harmonie de mooiste nummers te leren spelen.

Ook andere muzikanten die een accordeon bespelen of ooit gespeeld hebben of daar pas mee begonnen zijn, maar die het wel leuk lijkt in groepsverband te musiceren, willen we hiervoor in de gelegenheid stellen. De eerste zes weken is het vrijblijvend en kostenloos, daarna kan diegene die verder wil lid worden van onze vereniging tegen gereduceerd tarief en kunnen de kwaliteiten in dit nieuw opgerichte orkest weer op peil worden gebracht. Je kunt eens vrijblijvend kijken en luisteren op de repetitie zoals hierboven vermeld.

Het A-orkest kan natuurlijk ook altijd nieuwe musici gebruiken om mee te spelen.

We hebben nog plaats voor:
accordeonisten
keyboardspelers
pianisten
Ook een speler op gitaar of basgitaar zou een welkome aanvulling zijn
Lijkt het je leuk gezamenlijk muziek te maken, kom dan eens kijken op een van de repetitie- avonden, welke worden gehouden iedere donderdagavond van 19.45 uut tot 21.30 uur eveneens in de muziekschool te Losser onder de bezielende leiding van Frans Breukers.
Koffiepauze is er van 20.30 uur tot ca. 20.45 uur.
Je kunt dan kennisnemen van het repertoire wat we spelen. Dus iedereen die een muziek- instrument speelt (of heeft gespeeld en dit weer wil oppakken) wat in ons orkest past is van harte welkom.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu