Accordeonorkest Losser

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

WELKOM

Het accordeonorkest werd opgericht op 7 september 2006 om accordeonisten uit Losser en omgeving in de gelegenheid te stellen in orkestverband te musiceren en door optredens en concerten hun kunnen te laten horen.
Na een artikel in de krant (april 2006) waren er een aantal proefrepetities in juni en augustus van dat jaar, waar in eerste instantie 11 accordeonisten (waaronder enkele duitse spelers) aan deel namen. Na de zomervakantie 2006 is het orkest van start gegaan met 10 accordeonisten, een bassist, gitarist en pianiste.

Als orkest verzorgen we inmiddels diverse optredens hoofdzakelijk in de regio, maar we hopen dit in de toekomst uit te breiden naar meerdere plaatsen ook buiten Twente en ook Duitsland staat op het verlanglijstje. Zo zijn we ieder jaar ook te vinden tijdens de Christmas Fair op Erve Kraesgenberg, voor de Zonnebloem, in het openluchttheater Brilmansdennen Losser en in de muziekkoepel te Overdinkel.
Ook hebben we al verscheidene keren optredens verzorgd met enkele leden van het orkest voor groepen ouderen, vakantiegangers, activiteitencommissies en andere feestjes en partijen in de regio. Voor meer informatie hieromtrent kunt u ons een mail sturen via onderstaande link.

Het repertoire van het orkest is zeer afwisselend, variƫrend van klassiek tot popmuziek en volksmuziek. De bezetting van het orkest bestaat momenteel uit vijf accordeonisten voor de 1e stem, zes accordeonisten voor de 2e stem en vier accordeonisten voor de 3e stem. Daarnaast hebben we nog 2 keyboardspelers voor de begeleiding, terwijl bij optredens zo nu en dan een beroep wordt gedaan op een gitarist, bassist of drummer.

Noodzakelijk is dit echter niet, want het orkest beschikt over een vernuftig systeem voor de neveneffecten, waar ook een beamer of computer op kan worden aangesloten en waar nodig meezingteksten mee geprojecteerd kunnen worden.

We hopen via deze website veel mensen te kunnen bereiken die geĆÆnteresseerd zijn in accordeonmuziek, waarbij de nadruk niet ligt op de bij iedereen bekende deuntjes, maar waarbij we een repertoire hanteren voor elk wat wils.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu